Thursday, September 12, 2013

Klassiska Morris bilar - en historia

flera klassiska Morris bilmodeller har varit ett populärt val för bil konservatorer under många år. De har en underbar arv och ger ett bra exempel på början av biltillverkning i Storbritannien. En väl restaurerad klassisk Morris, till exempel en Morris 10, är en sak av skönhet och värde. Det finns en enorm mängd priser beroende på bilen.

Även om det är möjligt att plocka upp en ganska slarvigt modell för ett par hundra pounds, en väl restaurerade modell i utmärkt skick kunde hämta så mycket som femton till tjugo tusen pund. Uppenbarligen är detta ses av många som en idealisk investeringsmöjlighet. Nu har vi på webben är det väldigt lätt att källa bil reservdelar online och bil restaurering är ett projekt som människor kan spendera år på på sin fritid.

The Morris bilföretag växte fram ur en cykel-och tillverkningsföretag och bildades 1913 i Cowley i Storbritannien av William Morris. Cowley har varit ett namn förknippat med motor manufacturing sedan dess. Den första bilen kallades Morris Oxford (vilket var ett namn som också används för en helt annan snygg modell infördes på 1960-talet) och var en två sitsig. Fyra sitsig bil kallas Cowley introducerades 1927, och den första Morris Minor kom 1928.

Detta var fortfarande den sit-upp-och-beg versionen och inte alls lik den senare Morris Minor med sin böjda former som dök upp i 1953. 1933 såg införandet av Morris 10. Detta var ursprungligen en tio hästkrafter bil och hade ett antal olika alternativ. Modellen som tio-fyra hade en fyrcylindrig motor och fanns på modellerna saloon, coupe och tourer. Det var en tio-sex modell som drevs av en sexcylindrig motor och var större. Olika modell revideringar ledde till serien två serie tre versioner, och serie M. 1935 Introducerat sällskapet också Morris Eight, en åtta horse power bil med 918 cc motor.

Morris upphörde att existera som en enda enhet 1952 då den gick ihop med Austin att bilda vid British Motor Corporation.
--
Om ovanstående stycke har fångat din uppmärksamhet och du är intresserad av reparation och underhåll av bilar, du behöver en stor bil delar finder för bästa på webben-- Klicka här! < br klass = "klar" / >

No comments:

Post a Comment